Blogg

Business Culture

Publicerad: 10 september 2018

In this presentation I use my past Scientific career stuff - a plant cell- as a model, a metaphor, for Business Culture and optimal function. A plant cell is highly regulated, communicates well and responds to it´s environment in effective manners.

You can listen to the talk here:


https://vimeo.com/259335822

Näin esimiehen coaching taidot vievät eteenpäin!

Publicerad: 27 april 2018

Kuuntelin Charles Jenningsin luennon BCI:n Coaching to Success tapahtumassa. Hän puhui mm aiheesta "The knowledge and skills fiction", joka on toiminut meillä vanhanaikaisessa koulu systeemissä. Lyhyessä ajassa päntätään tiedot muistiin, muistetaan tarvittava kokeessa ja viikko sen jälkeen hyvin vähän.

Mikäli me sen sijaan, pohdimme oppimaamme ja vielä teemme jotakin, niin asia jää muistiin aivan eri tavalla. Tutkimukset osoittavat, että opimme pysyvimmin tekemällä. Olemmehan me kädellisiä ja olemme kehittyneet ympäristössä, jossa käsien käyttö ja taito on ollut oleellinen osa siitä mitä olemme saanet aikaan. Jennings on kuvannut tätä meille luonnollista oppimista 70:20:10- mallilla (kuva).

Miniatyrbild Kuva. 70:20:10 malli

Reflektoinnin tärkeys on keskeinen oppimisellemme. Se vahvistaa aivoissamme uusien neuronien syntymisen ja tällä tavalla sekä uutta taitoa että muistia.

Mitä tämä tarkoittaa esimiestyössä? Jatkuvan kehittymisen ja oppimisen kulttuurissa esimies coaching on keskiössä. Kun esimies esimerkiksi ennen koulutuspäivää coachaavalla tavalla keskustelee alaisiensa kanssa siitä mikä on tärkeintä ja haastavinta heidän työssään ja miten koulutuspäivä voisi tuoda uutta näkemystä, hän jo auttaa alaista virittämään aivonsa. Kun esimies koulutuksen jälkeen kysyy mitä siellä oli parasta ja miten alainen hyödyntää oppimaansa työssään, oppimistulos kasvaa, neuroniyhteydet vahvistuvat. Tämän lisäksi tuki ja kiinnostus innostaa ihmistä.

Tänä päivänä esimiehen tehtävä yhä vähemmän on käskyjen antaminen. Hänen tehtäviinsä kuuluu ennen kaikkea ihmisten kehittäminen ja heidän tulosten seuraaminen. Coachaava tapa on toista kunnioittava ja tukeva tapa keskustella.

Strategian jalkauttaminen

Publicerad: 31 mars 2018

Vahvaan strategian jalkauttamiseen johtavat askeleeni saavat yrityksenne ihmiset innostuneesti ja motivoituneina suorittamaan tehtäviään täysillä ja tuloksenne kasvamaan.

Läs mer

Vahvistusvinouma - vääriä päätöksiä, taloudellisia ja eettisiä riskejä!

Publicerad: 7 november 2017

Nopeat ja tarkistamattomat päätökset voivat olla aivan pielessä...

Läs mer

Kokonainen elämä

Publicerad: 29 augusti 2017

Luin hyvän artikkelin työ- ja muun elämän tasapainottamisesta. siitä lisää tässä vlogissa. Klikka YouTube-merkkiä niin pääset siihen.

Läs mer

Ny hemsida

Publicerad: 21 februari 2017

Jag har i samarbete med Intendit skapat denna nya hemsida.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå